Kasvatimme konekantaa uudella Tos Varnsdorf avarruskoneella


Keskiraskaan teollisuuden alihankintakonepajalla on töitä ja yrityksen pitää pystyä vastaamaaan kysyntään. "On erittäin tärkeää, että uudistamme konekantaamme ja panostamme nykyaikaisiin laitteisiin. Sillä ylläpidämme kilpailukykyä ja tuotannon tehokkuutta myös haastavana korona-aikana",kommentoi toimitusjohtaja Juha Mäkelä uusinta koneinvestointia. "Oikeastaan nyt on juuri oikea aika satsata laatuun ja osaamiseen. Valmistaudumme talouden kasvuun ja uuteen aikaan", hän jatkaa.

Uusi Tos Varnsdorf WHN 130 Q avarruskone saapui konepajalle heinäkuussa 2020. Asennus suoritettiin ongelmitta ja tuotanto sai lisätehoa koneen myötä. Ennestään kokeneet koneistajat omaksuivat nopeasti uuden teknologian ja saavat loppuvuodesta vielä lisäkoulutusta juuri TK-Vilmetin tarpeisiin räätälöityyn moderniin työstökoneeseen konetoimittajan järjestämänä. Edufix Oy:n koulutus on erikoistunut mm. Heidenhain ohjaukseen ja työstön optimointiin.

"Vanhat käsitykset metallityöstä eivät vastaa nykyaikaista konepajaa, jossa käytetään tietokoneohjattuja koneita ja laitteita. Meidän pitää olla mukana kehityksessä myös ammattitaitoisen henkilökunnan vuoksi", Juha Mäkelä sanoo.
TK-Vilmet onkin saanut uusia tekijöitä ja vahvistanut työtiimiä hitsaajilla ja koneistajilla, joten konepaja on menestynyt myös työnantajana.


Uuden koneen perustiedot:
Tos Varnsdorf WHN 130 Q
Ohjaus: Heidenhain TNC 640
Kara :Ø 130 mm, 3000rpm, 41 kW, läpijäähdytys 40 bar, 60 paikkainen työkaluvaihtaja
Liikkeet:X=3000, Y=2000, Z=1250, W-800
Pyöröpöytä:1400 x 1600mm, 8000 kg